Do góry

Napoje Przepis na:

Zimny alkoholowy drink z arbuza według Marioli.

Zimny alkoholowy drink z arbuza według Marioli.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1322 Ocena: 15954

Dodano:

Odsłon: 2618

Orzeźwiający, zimny drink z arbuza i cytryn, idealny na upalny, parny dzień.

Składniki

  • arbuz 5 kg
  • kranik od worka z soku
  • sok z cytryny 2 - 4 szt.
  • wódka 0,7 l
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Potrzebujemy arbuz, ja użyłam 5 kilogramowy z którego było 3 litry czystego soku.

  2. Ścinamy taki dekiel z góry arbuza.

  3. Wydrążamy całe wnętrze arbuza, delikatnie, tak żeby nie uszkodzić jego
    ścianek.

  4. Do wydrążonego arbuza mocujemy kranik, wycinamy otwór
    wycinarką do ogryzków w jabłkach.

  5. Wydrążony miąsz arbuza miksujemy.

  6. Cedzimy przez pieluchę tetrową lub gazę.

  7. Do soku z arbuza wciskamy sok z cytryn, wstawiamy do lodówki żeby schłodzić. Do schłodzonego soku wlewamy wódkę, mieszamy i wymieszany wlewamy do przygotowanego arbuza.

  8. Arbuz zakrywamy wcześniej ściętym deklem. Zalecam arbuz umieścić na wyższej salaterce lub miseczce, tak żeby można było postawić pod kranik pojemnik do drinku.

  9. Uruchamiamy kranik i wlewamy sobie drink.

    Na zdrowie :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń