Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zimowe risotto warzywne"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 85
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 85
Składniki
Ryż gotuj z solą ok. 15 minut. Obierz cebulę i 3 ząbki czosnku, posiekaj. Mrożone warzywa wrzuć do garnka. Zalej bulionem. Duś 10 minut. Groszek i kukurydzę osącz. Dodaj do warzyw, duś 5 minut.
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki masła, podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj duszone warzywa razem z bulionem. Włóż na patelnię ugotowany ryż. Całość ogrzewaj chwilę, mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
czas ok. 45 min; porcja – 480 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety