Przekąski Przepis na:
Zimowe szaszlyki

Składniki
- piers z kurczaka, 0,5 kg
- boczek, 0,25 kg
- kielbasa, 0,25 kg
- pieczarki, 12 malych
- Papryka czerwona, 1
- cebula, 2 srednie
- przyprawa do grila, do smaku
- czosnek, 3 zabki
- oliwa
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
pieczarki wyczyscic, papryke pokroic w wieksze kawalki, cebule w grube paski, kielbase i boczek w plastry, piers z kurczaka kroimy w kawadraty posypujemy przyprawa do grila,dodajemy czosnek oliwe i odstawiamy na godz aby mieso przeszlo przyprawa; do tego mozemy dolozyc boczek; skladniki nadziewamy na patyczki kolejnosc wg gustu; blache w piekarniku smarujemy oliwa ukladamy nasze szaszlyki, pieczemy w temp 150 stopni przez okolo 45 min przewracajac co jakis czas aby rownomiernie upiekly sie z kazdej strony a nie przypalily;)
Komentarze do przepisu (1)

Kookie 18 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
180 st0 Kto głosował? | Odpowiedz