Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i zwarte kluski z dyni. Pyszne i aromatyczne.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10182
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 303
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10182
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 303
Składniki
Upieczoną dynię przecisnąć przez praskę. Odcedzić na sicie ( soku nie wylewać, przyda się do muffinek) Wyłożyć dynię do miski i dodać 1/4 jej objętości mąki pszennej tortowej. Dodać zioła.
Dodać jajko i zioła. Wymieszać.
Na wrzątek kłaść łyżką małe porcje ( jak przy szarych kluskach). Po wypłynięciu gotować na małym ogniu do 2 minut. Wyjąć i gotowe. Kluski są bardzo miękkie i zwarte. Można podać z mięskiem w sosie, z podsmażoną na maśle tartą bułką A mój mąż zajadał się zupą dyniową z tymi kluskami. Smacznego!!!