Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 39
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 108
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 39
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 108
Składniki
Wyparz butelki, podgrzej oliwę do temp. 90 st. C na średnim ogniu 2-3 minuty.
Rozmaryn: umyj gałązki, osusz ręcznikiem papierowym, przełóż do garnka z gorącą oliwą, zostaw na ogniu na minutę. Przełóż do butelki, zalej oliwą, zamknij i wystudź.
Bazylia: umyj liście i dokładnie osusz, potem postępuj jak wyżej.
Szałwia: opłucz garść liści, osusz dokładnie i dalej postępuj jak wyżej.
Czosnek: smaż przez 2 minuty w odrobinie oliwy, nie dopuść do przypalenia. Wlej resztę oliwy i podgrzewaj 2-3 minuty, potem postępuj jak wyżej.
Czas przygotowania: ok. 30 minutŹródło: Olivia