Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziołowe paluszki grissini

Ziołowe paluszki grissini

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Ziołowe paluszki grissini"

Składniki

  • półtora dag drożdży
  • pół łyżeczki cukru
  • 41 dag mąki
  • po łyżeczce soli
  • ziół prowansalskich i oregano
  • 3 łyżki oleju
  • 14 dag sera feta
  • niepełna łyżeczka płatków chilli
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Drożdże zalej 3/4 szklanki gorącej wody, wsyp cukier, roztrzep. Wsyp 6 dag mąki, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na 25 minut.

  2. Do drożdży wsyp pozostałą mąkę i przyprawy, wlej olej, delikatnie wyrób. Dodaj fetę i płatki chili, zagnieć. Ciasto podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj na prostokąt, pokrój w paski (cieńsze bądź grubsze, w zależności od tego jakie chcemy mieć paluszki). Zroluj.

  3. Paluszki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w 190°C.

  4. Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 0,60 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń