Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowe paluszki grissini"
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 80
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 644
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 80
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 644
Składniki
Drożdże zalej 3/4 szklanki gorącej wody, wsyp cukier, roztrzep. Wsyp 6 dag mąki, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na 25 minut.
Do drożdży wsyp pozostałą mąkę i przyprawy, wlej olej, delikatnie wyrób. Dodaj fetę i płatki chili, zagnieć. Ciasto podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj na prostokąt, pokrój w paski (cieńsze bądź grubsze, w zależności od tego jakie chcemy mieć paluszki). Zroluj.
Paluszki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w 190°C.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 0,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie