Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowy schab z bigosikiem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Składniki
Nasiona kopru rozgnieć w moździerzu. Opłucz rozmaryn i natkę. Listki i igiełki ziół poodrywaj od gałązek, drobno je posiekaj. Masło wymieszaj z bułką, ziołami oraz nasionami kopru. Przypraw solą i pieprzem.
Schab umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem natnij schab wzdłuż w trzech miejscach tak, by powstały 3-cm kliny. Napełnij je przygotowanym nadzieniem. Schab obwiąż grubą bawełnianą nicią. Ułóż go na posmarowanej olejem blasze z piekarnika. Piecz 1 godz. w temp. 200 st.
W tym czasie cebule obierz, pokrój w piórka. W rondlu rozgrzej smalec. Wrzuć cebulę i mieszając od czasu do czasu, smaż 5 min. Dodaj odciśniętą, pokrojoną kapustę i liść laurowy, goździki oraz jagody jałowca. Dopraw cukrem, przemieszaj. Zmniejsz ogień, naczynie przykryj pokrywką i duś bigosik 30 min. 15 min przed końcem dołóż do kapusty obrane, pokrojone marchewki.
Dżem podgrzej, przetrzyj przez sitko i posmaruj nim mięso 5 min przed końcem pieczenia. Schab podawaj z bigosem.Źródło: Tina