Do góry

Dania główne Przepis na:

Złociste ćwiartki z kurczaka

Złociste ćwiartki z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 897

Dodano:

Odsłon: 20863

Prosty i szybki sposób na smacznego kurczaka z dekoracyjną złocistą skórką

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na suchą patelnię wlać ząbki czosnku (przekrojone na 2-3 części), sos sojowy, Maggi i miód. Podgrzewać do rozpuszczenia składników.

  2. Dodać (niczym nie przyprawione) ćwiartki z kurczaka. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu dość często obracając. W trakcie smażenia nie trzeba niczego dodawać ani dolewać. Pod koniec smażenia zdjąć przykrywkę i smażyć chwilę bez przykrycia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 14 grudnia 2011 Tak, z miodem trzeba uważać, ja i tak zmniejszyłam ilość, w oryginale były wszystkiego po 4 łyżki.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alutka50 13 grudnia 2011 Zrobiłam dziś, pomysł wspaniały, choc dla mnie za słodkie, nastepnym razem mniej miodu dam i bedzie ok

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maly928 12 grudnia 2011 spróbuje smacznie wyglada chociaż nie przepadam za miodem do ulubinych

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 12 grudnia 2011 Pomysłowe, szybkie i na pewno smaczne, do ulubionych.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń