Do góry

Przekąski Przepis na:

Złociste racuszki drobiowe

Złociste racuszki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 140

Dodano:

Odsłon: 2450

Są delikatne i smaczne, pasują na wszystkie okazje.

Składniki

  • pierś kurczaka (można też wieprzowinę albo rybę) 500 g
  • majonez 100 g
  • jajka 2 szt.
  • mąka ziemniaczana 2,5 łyżki
  • ser żółty 100 g
  • czosnek 3-4 ząbki
  • sól, pieprż czarny mielony wg smaku
  • olej do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.

  2. Ser żółty natrzeć na tarce.

  3. Czosnek drobno posiekać.

  4. Wszystkie składniki wymieszać i dać do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc.

  5. Wykładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć jak racuchy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń