Do góry

Przekąski Przepis na:

złociutkie kapelusze

złociutkie kapelusze

Autor: justakapusta1

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 27.09.2010

Odsłon: 924

błyskawiczne, łatwe i bardzo smakowite

Składniki

  • kapelusze grzybów( najlepsze podgrzybki), 10 -15 szt.
  • mąka+tarta bułka, 3-4 łyzki stolowe
  • tłuszcz do smażenia, 2 łyżki
  • sól
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyczyszczone i umyte kapelusze grzybów panirujemy w mące i tartej bułce nastepnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.

  2. Po wyjęciu z tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym,

  3. Grzyby bardzo obficie solimy i natychmiast podajemy z pieczywem i gorącą herbatą. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń