Do góry

Dania główne Przepis na:

Złote risotto z selerem

Złote risotto z selerem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2264 Ocena: 14063

Dodano:

Odsłon: 292

Smaczna i zdrowa potrawa na lekki obiad.

Składniki

  • ½ kg selera naciowego
  • 1 biała cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 20 dag długo ziarnistego
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 płaska łyżeczka kurkumy
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oleju. Następnie wsypać ryż, kurkumę i zeszklić cały czas mieszając. Wlać połowę bulionu i gotować powoli przez 10 minut. W trakcie gotowania wlewać porcjami pozostały bulion. Dodać pokrojone łodygi selera i gotować jeszcze przez 20 minut. Całość doprawić do smaku i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń