Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1072
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 149
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1072
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 149
Składniki
CEBULKE OCZYSCIC I POKROIC. SZCZYPIOR POKROIC I ODLOZYC, BIALE CEBULKI POSIEKAC. W GARNKU ROZGRZAC MASLO I 1 LYZKE OLIWY, DODAC POSIEKANA CBULKE I RYZ, ZESZKLIC. OBRAC JEDEN ZABEK CZOSNKU, POSIEKAC I DODAC DO RYZU. PODGRZAC LITR BULIONU WARZYWNEGO. PORCJAMI DOLEWAC DO RYZU.RISOTTO GOTOWAC NA MALYM OGNIU OK.30 MIN. ODKROIC WIERZCHOLKI KARCZOCHOW, USUNAC ZEWNETRZNE LISCIE. KARCZOCHY PRZEKROIC WZDLUZ NA POL I WLOZYC DO WODY Z SOKIEM Z CYTRYNY.NASTEPNIE GOTOWAC W WODZIE OSOLONEJ 10 MIN. ODCEDZIC PRZELAC ZIMNA WODA. GROSZEK OCZYSCIC I UMYC. JEDEN ZABEK CZOSNKU OBRAC.PRZECISNAC PRZEZ PRASKE, RAZEM Z KARCZOCHAMI I GROSZKIEM PODDUSIC NA 2 LYZKACH OLIWY , WLAC 100ML BULIONU. WARZYWA DOPRAWIC, DUSIC 5 MIN. TUZ PRZED PODANIEM DO RISOTTA DODAC STARTY PARMEZAN, DOPRAWIC