Do góry

Zupy Przepis na:

zniewalająca zupa cebulowa z mięsnymi kuleczkami

zniewalająca zupa cebulowa z mięsnymi kuleczkami

Autor: szeregowiec88

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 22

Dodano: 25.01.2013

Odsłon: 8134

niskokaloryczna, niedroga zupka

Składniki

  • cebula (średnia), 5 szt
  • masło, 2 łyżki
  • ostra musztarda (opcjolanie), 1 łyżeczka
  • liście laurowe, 3
  • kostka roołowa lub przyprawa typu vegetta, 1
  • pieprz czarny mielony, szczypta
  • mięso mielone z indyka, 250 gram
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebule obieramy, kroimy w talarki, wrzucamy do garnka dodajemy masło i dusimy pod przykryciem 5 min, kolejno dolewamy wody tak aby zakryło cebulę (ok 2 cm więcej), dodajemy liść laurowy, musztardę, pieprz kotkę rosołową lub vegettę (jeżeli ktos nie uznaję tych przypraw ze względu na skład, można dodać swoją mieszankę ziół) i gotować około 30 min az cebula zmięknie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia90 25 stycznia 2013 Połączenie dużej ilości cebuli z musztardą może mieć zupka interesujący smak:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 25 stycznia 2013 pomysł bardzo ciekawy, zwłaszcza przez dodatek musztardy, zabieram do ulubionych :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń