Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły nam się zwykłe kotlety mielone, wystarczy nam boczek i ser. Boczek nadaje potrawom wyrazistego i niepowtarzalnego smaku, oraz sprawia że mięso po upieczeniu jest soczyste.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 145
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 145
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
3. Wbijamy jajka.
4. Doprawiamy solą oraz paprykę.
5. Dodajemy bułkę tartą.
6. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
7. Robimy podłużne kotlety, pośrodku wgłębienie.
8. Wkładamy kawałek mozzarelli.
9. Przykrywamy ser mięsem.
10. Zawijamy w boczek.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
12. Zapiekamy 30 minut w 180 ̊C. 13. Kotlety gotowe. 14. Smacznego