Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki inaczej

Żołądki inaczej

Autor: jagoda114

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1077

Dodano: 24.02.2011

Odsłon: 2900

Ulubione danie mojego męża. Potrawa dla tych co lubią flaczki. Na obiad, lub kolację-polecam.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyścić, wypłukać, pokroić w cienkie paski , dodać marchewkę pokrojoną w plasterki, czosnek, kostkę rosołową, gotować do miękkości.

  2. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, patelnię zdjąć z ognia, zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, zagotować. Wlać do flaczków, doprawić do smaku.( Mój mąż lubi dobrze doprawione). Podawać z pieczywem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

scorpion338 19 stycznia 2013 Wyszło mi wyśmienite, robiłem dwa dni temu i jutro zamierzam zrobić ponownie. Super przepis, polecam szczególnie jak ktoś lubi koper:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 24 lutego 2011 Można dodać majeranek, podkreśli smak potrawy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń