Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki w warzywach

Żołądki w warzywach

Autor: monia32

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 9

Dodano: 19.01.2011

Odsłon: 2468

Bardzo proste i smaczne....

Składniki

  • żołądki drobiowe lub indycze, 1 kg
  • marchewki, 3 duże
  • pitruszka, 2
  • seler, ćwiartka
  • kosta margaryny, 3/4
  • sół, pieprz, do smaku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żołądki najpierw gotuję(krótszy czas przygotowania później), warzywa ścieram ma tarce(grube oczka) i od razu sole i pieprze, następnie warstwami układam w naczyniu żaroodpornym na samym dnie cześć masła połowę warzyw,żołądki i warzywa na wierzch masło (można troszkę podlać wodą).Dusimy ok godziny,widać po warzywach czy się poddusiły.Podaję z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monia32 31 marca 2011 O widzisz o tym nie pomyślałam ja też muszę spróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 31 marca 2011 Polecam przepis, robiłam - pycha. Do tego dodałam jeszcze sosik pieczarkowy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monia32 21 stycznia 2011 Tak samo, a czasami mam wrażenie że szybciej, to zależy ile wcześniej je pogotujesz.Jeżeli chodzi o duszenie to co jakiś czas je przemieszam.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 20 stycznia 2011 Bardzo fajny przepis. A długo podgotowujesz indycze żołądki? Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń