Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żołądki w połączeniu ze słodką marchewką i koperkiem smakują wyśmienicie.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Żołądki dokładnie umyj, podziel na mniejsze kawałki. Włóż do garnka i zalej wodą. Gotuj przez 10 minut. Odcedź. Zalej ponownie wodą (z dodatkiem łyżki soli). i gotuj do miękkości. Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na łyżce masła. Posyp mąką. Chwilę jeszcze przesmaż. Zalej bulionem. Dodaj posiekany koperek i śmietanę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.