Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc czas na grzyby w kuchni.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3210
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 792
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 280
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 215
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3210
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 792
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 280
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 215
Składniki
Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić z piasku, pokroić i poddusić z łyżką masła z cebulą. Następnie wsypać kaszę mannę i smażyć przez chwilę do utworzenia się twardej masy. Po ostudzeniu zmielić, dodać jaja, bułkę tartą, mąką ziemniaczaną- przyprawić i wymieszać. Formować podłużne zraziki, rumienić na maśle z obu stron. Zalać sosem śmietanowym. Chwilę poddusić, doprawić i podawać z ziemniakami. Wykonanie sosu: Mąkę uprażyć na złoty kolor, rozprowadzić wywarem z kostki, wlać śmietanę i przyprawić do smaku.