Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zraziki indycze z fasolką"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 218
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 218
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
Składniki
Piersi delikatnie rozbij tłuczkiem. Uważaj, żeby nie rozerwać kruchego mięsa. Plastry posyp po jednej stronie lubczykiem, majerankiem, pieprzem i solą, odstaw.
Świeżą fasolkę zagotuj krótko w osolonej wodzie, mrożoną – tylko przelej wrzątkiem. Odcedź na sitku. Pozostałe warzywa obierz, pokrój na małe kawałki. Przełóż do garnka, zalej 1 szkl. wrzątku, dodaj listki laurowe i ziele angielskie. Powoli gotuj.
Na każdym plastrze mięsa połóż plasterek szynki i rozłóż po kilka fasolek. Zwiń ciasno i zawiąż bawełnianym sznurkiem. Obsmaż na maśle i przełóż do wywaru. Duś ok. 30 min pod przykryciem. Wyjmij roladki i zdejmij sznurek. Usuń listki i ziele.
Resztę warzyw zmiksuj ze śmietaną. Gotuj kilka minut. Roladki podawaj z gotowaną fasolką, polane sosem i ew. udekorowane rzeżuchą.Źródło: Naj