Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zraziki w płaszczyku"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Składniki
Sznycle opłucz, wytrzyj do sucha. Każdy plasterek schabu mocno rozbij. Mięso oprósz ziołową przyprawą oraz solą i pieprzem. Pieczarki oczyść, drobno pokrój.
Grzyby podsmaż na maśle. Pod koniec posól do smaku. Czosnek oraz cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj do mielonego mięsa. Dołóż pieczarki, bułkę tartą, jajko, musztardę i natkę. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Farsz rozsmaruj na płatach mięsa. Sznycle ciasno zwiń. Każdą roladkę owiń 2 plastrami boczku. Zepnij wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Smaż ok. 15 minut. Często obracaj, aby ładnie zrumieniły się ze wszystkich stron. Gotowe roladki podawaj na piure wymieszanym z natką i koperkiem.Źródło: Tina