Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zraziki wołowe nadziane twarożkiem"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7549
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 207
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7549
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 207
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 120 minut
Plastry wołowiny rozbić. Posypać solą i pieprzem. Twarożek wymieszać z kwaś ną śmietaną. Dymki pokroić w cienkie plasterki. Paprykę pokroić w kostkę. Każdy plaster mięsa posmarować 1-2 łyżkami masy serowej. Posypać dymkami i papryką. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami lub obwiązać nicią.
Na patelni rozgrzać olej. Kłaść roladki, smażyć 10 minut. Podlać je bulionem i śmietaną kremówką. Gdy całość zawrze, zmniejszyć płomień i dusić 75-90 minut. Roladki wyjąć z sosu, trzymać w cieple. Sos gotować jeszcze 10 minut. Pozostałą masę serową, resztę papryki i dymek włożyć do sosu. Sos doprawić do smaku.
Roladki ułożyć na talerzach. Polać sosem. Udekorować majerankiem. Podawać np. z krokietami ziemniaczanymi.Źródło: Życie na gorąco