Do góry

Dania główne Przepis na:

Zraziki wołowe w śmietanowym sosie

Zraziki wołowe w śmietanowym sosie

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 11086

Dodano: 07.03.2010

Odsłon: 10113

Proste i smaczne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroic w plastry,lekko rozbić,otoczyc w mace i usmazyc na rumiano

  2. Usmażone mieso przełozyć do rondla,podlać wodą,dodac liście laurowe,ziele angielskie i kostki bulionowe

  3. Marchew i selera pokroic w paski,cebule w kostkę i lekko podsmazyc na tłuśzczu pozostałym ze smażenia mięsa,warzywa dodac do miesa i dusic do miekkości wolowiny

  4. Z maki ( 1/2 łyzki) wody i smietany sporzadzic sos i wlac do mięsa,chwilę pogotować ,dodac zieleninę i podawać.

  5. Mozna podawac z kaszą gryczana lub ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 15 marca 2010 wołowina należy do moich ulubionych rodzajów mięsa , wiec na pewno skosztuję tego apetycznego dania

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gos456 07 marca 2010 jak zawsze przepis doskonały:D i pięknie podane :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń