Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy drobiowe z pieczarkami

Zrazy drobiowe z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 164

Dodano:

Odsłon: 3786

Szybki,pyszny i prosty przepis na smaczny niedzielny obiad.Polecam

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rozbijamy , nacieramy przyprawa do kurczaka i odstawiamy.

  2. Pieczarki obieramy,5 kroimy w paski ,resztę w kostkę.Pieczarki pokrojone w kostke podsmażamy na maśle razem z cebulą- do miękkości i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem według uznania. Następnie,osobno podsmażamy resztę pieczarek na maśle.Gdy pieczarki są miękkawe przekładamy je do garnka.

  3. Na każdy filet nakładamy farsz z pieczarek i cebuli dodajemy trochę sera startego na tarce i zawijamy fileta formując zraza przy pomocy wykałaczek.Zrazy podsmażamy na oleju przekładamy do garnka z pieczarkami podlewamy wodą ,dodajemy pół kostki grzybowej lub mniej i dusimy ok. 35 min.aż zrazy będą miękkie.

  4. Gdy zrazy są miękkie dodajemy 1łyżke śmietany,potem zagęszczamy mąką (nalezy jednak pamiętać że mąka ziem. lepiej zageszcza i nie należy jej zbyt dużo naraz dodać bo sos może byc za gęsty) Na końcu sprawdzamy smak i w razie potrzeby poprawiamy.Podajemy z ziemniakami i buraczkami albo z dowolną surówką.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń