Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy mięsne z kapustą

Zrazy mięsne z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2249 Ocena: 13768

Dodano:

Odsłon: 4754

Super połączenie, zrazy są przepyszne.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, pokroić, ugotować, odcisnąć i przysmażyć na tłuszczu razem z pokrojoną cebulą. Następnie zmielić, wymieszać z mięsem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, mąką i przyprawami do smaku. Formować owalne zraziki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na tłuszczu złociście.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

chwilkaaa 08 września 2016 Wczoraj wykorzystałam ten przepis.Zrazy są świetne,soczyste,delikatne,smaczne i wychodzi ich naprawdę sporo.Co ważne,pięknie się smażą,nie rozwalają się.Dobre nawet na zimno.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń