Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 86

Dodano:

Odsłon: 7789

Zrazy z żółtym serem i papryką są doskonałe na niedzielny obiad.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem tak, aby nie rozerwać kotletów.

  2. Rozbite kawałki mięsa posypać solą i pieprzem, a następnie posmarować musztardą.

  3. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim nasze kotlety, a na niego położyć po plasterku papryki na każdego.

  4. Zwinąć mięso w roladki i obtoczyć w mące. Usmażyć na patelni.

  5. (Jeśli chcemy możemy zrobić sos podsmażając cebulkę i włożyć nasze roladki oraz zalać wodą. Pogotować klika minut przyprawić solą i pieprzem ewentualnie dodać vegety, zatrzepać. Najlepiej podawać z ziemniakami lub kaszą.)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń