Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wieprzowe z pieczarkami"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 440
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 18
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 16
Pyszna ryba u mnie dorsz ale można użyć innej ryby w chrupiącej panierce z ar...
Odsłon: 291
Oooo, Mlecyk !!! Będzie dziś syropek z mlecyku , bardzo pyszny i zdrowy A...
Odsłon: 102
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 440
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 18
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 16
Pyszna ryba u mnie dorsz ale można użyć innej ryby w chrupiącej panierce z ar...
Odsłon: 291
Oooo, Mlecyk !!! Będzie dziś syropek z mlecyku , bardzo pyszny i zdrowy A...
Odsłon: 102
Składniki
Farsz: posiekaj pieczarki oraz cebulę. Rozgrzej trochę masła i uduś razem oba . Wsyp posiekany koperek, wymieszaj, przypraw solą oraz pieprzem. Wbij jajko i podgrzewaj, aż farsz zgęstnieje. Ostudź.
Mięso pokrój na 4 płaty. Rozbij, aby nie uszkodzić mięsa. Na każdym płacie połóż plasterek boczku oraz trochę farszu. Zwiń w rulon, zawiąż ciasno bawełnianą nitką lub zepnij wykałaczkami.
Obsmaż zrazy na maśle, przełóż do rondla. Wlej masło, dodaj pieczarki oraz związany koperek. Wlej wino i duś, aż mięso będzie miękkie. Wyjmij koperek. Podaj zrazy z kaszą gryczaną oraz sałatką.
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie