Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wołowe z farszem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34511
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34511
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Cebulę obierz z łupin i pierwszej warstwy. Odetnij końcówki i wyrzuć. Resztę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Papryki umyj, pokrój w słupki i dodaj do cebuli. Duś na patelni kilka min, aż zrobią się dość miękkie.
Mięso umyj, osusz i porządnie rozbij tłuczkiem (uważaj, żeby nie zrobić dziur). Natrzyj wołowinę olejem, oprósz przyprawą i namocz na chwilę w koncentracie pomidorowym.
Na każdym plastrze ułóż porcję uduszonych i przestudzonych warzyw. Zwiń mięso ciasno w rulony i zepnij wykałaczkami. Tak przygotowane roladki obtocz w mące.
Pozostały olej rozgrzej na patelni i obsmaż na nim roladki ze wszystkich stron. Po chwili dolej bulion i duś wołowinę na małym ogniu pod przykryciem.
Pozostałe warzywa i resztę koncentratu pomidorowego wymieszaj ze śmietaną. Dodaj je do potrawy, gdy mięso zrobi się już dość miękkie.
Danie będzie kompletne, gdy przygotujesz do niego gotowaną na parze fasolkę szparagową. Doskonale komponuje się również gruby makaron lub ziemniaki pure.
<strong>5,20zł 510 kcal</strong>Źródło: Telemax