Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy wołowe zawijane z cukinią

Zrazy wołowe zawijane z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Zrazy wołowe zawijane z cukinią"

Składniki

  • 60 dag wołowiny na zrazy
  • mała żółta cukinia
  • 8 cienkich plasterków
  • wędzonego boczku albo bekonu
  • 2 łyżki musztardy
  • czubata łyżka mąki pszennej
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia
  • szkl. bulionu wołowego (może być z kostki)
  • 10 dag startego żółtego sera
  • sól
  • mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wołowinę opłucz, wytrzyj, potnij na 4 plastry. Rozbij je na cienkie płaty. Cukinię umyj. Odetnij końce, resztę potnij w cienkie plasterki. Włóż je na chwilę do wrzącej wody. Wyjmij i przestudź, polewając wodą. Osusz.

  2. Mięso posyp pieprzem, posmaruj musztardą. Na płatach wołowiny rozłóż plasterki boczku oraz cukinii. Każdy ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami lub obwiąż mocną nitką. Roladki obtocz w mące.

  3. Rozgrzej olej. Włóż roladki, zrumień je. Podlej bulionem. Zredukuj płomień, duś 40 min. Kiedy mięso będzie miękkie, przypraw je solą, przełóż do brytfanki.

  4. Posyp serem. Zapiekaj ok. 10 min w temp. 180 st. Podawaj np. z piure ziemniaczanym.

  5. Jedna porcja zawiera 390 kcal.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń