Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z karkówki z ogórkiem i papryką"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 92
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 92
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety. Cienko rozbij. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut. Paprykę oczyść, cebulę obierz. Razem z ogórkami pokrój w paski.
Mięso posmaruj z jednej strony musztardą. Ułóż warzywa, zwiń, zepnij wykałaczkami. Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż zrazy.
Wlej szklankę wody, dodaj kostkę rosołową. Duś pod przykryciem półtorej godziny. Zrazy wyjmij. Sos zagęść mąką, przypraw solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania 115 min., ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Anita Okulicz z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie