Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy z kiszoną kapustą

Zrazy z kiszoną kapustą

Autor: karolina31014

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano: 07.01.2012

Odsłon: 2297

Dobre:)))))

Składniki

  • schab bez kości, 1 kg
  • kiszona kapusta, 50 dag
  • pieczarki, 30 dag
  • cebula
  • sól, pieprz
  • przyprawa do mięs
  • kostka rosołowa
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Kapustę lekko odciskamy i drobno kroimy. Wsypujemy do cebuli. Smażymy kilka minut, mieszając. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na osobnej patelni podsmażamy kilka minut na olej, aż sok odparuje. Przekładamy do kapusty, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w 8-10 plastrów. Cienko rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do mięs. Na każdy plaster mięsa nakładamy po łyżce farszu, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na oleju. Przekładamy do rondla.

  3. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wody. Wlewamy do mięsa. Dusimy na małym ogniu do miękkości( około 30 minut)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń