Do góry

Dania główne Przepis na:

zrazy z mielonego***

zrazy z mielonego***

Autor: tolerancja

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1722

Dodano: 14.06.2012

Odsłon: 26415

Po usmażeniu są bardzo chrupiące ........

Składniki

  • 60 dkg mięso mielone wieprzowe
  • bułka tarta RAZOWA 1 szkl
  • jajko 1 szt
  • sól , pieprz
  • cebula średnia 1 szt drobno posiekana lub czosnek
  • ser zółty 10-15 dkg starty na tarce o grubych oczkach
  • mozna dodac troszke ugotowanego ryzu wg upodobania
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Połaczyc wszystkie składniki tylko do masy dodac pół szkl bułki tartej a druga połowę zostawic do panierki,formowac zrazy , smażyc na głebokim oleju z kazdej strony .Podawac na ciepło bo wtedy są bardzo chrupiące dzięki temu ze jest w nich ser żółty ...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Vanada 15 czerwca 2012 Wczoraj robiłam Twoje zrazy na bardzo późną kolację - wyszły przepyszne i super chrupiące. Pozdrawiam i 5 za przepis.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maly928 14 czerwca 2012 Masz piatke proste i tanie i jak myślę super smakuję

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń