Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy z mielonego mięsa z papryką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 221
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 221
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Składniki
40 minut • Porcja 290 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis dla 4 osób
Do mielonego mięsa wbij jajko, wsyp 2 łyżki tartej bułki, dodaj posiekaną cebulę zeszkloną na oleju, dopraw solą i pieprzem. Wyrób masę, która powinna być dość zwarta.
Papryki oczyść, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kosteczkę. Zieloną odłóż. Por oczyść, starannie opłucz, osącz i pokrój w półtalarki.
Podsmaż na oleju na dużym ogniu czerwoną i żółtą paprykę oraz por – nie dłużej niż 2 minuty.
Oddzielnie podsmaż tak samo zieloną paprykę.
Rozpłaszczaj na dłoni porcje mięsa, na środek nakładaj zieloną paprykę i formuj podłużne zrazy. Oprósz je lekko mąką i obsmaż z obu stron. Przełóż do rondla.
Zalej zrazy przecierem z niewielką ilością wody. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Duś około 15 minut na małym ogniu. Na kilka minut przed końcem dodaj podsmażone czerwoną i żółtą paprykę oraz por.Źródło: Kobieta i życie