Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z ogórkiem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36018
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 167
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 303
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 356
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36018
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 167
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 303
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 356
Składniki
45 min • Porcja 264 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 6 porcji
Kotlety myję i cienko rozbijam. Obsypuję solą i pieprzem. Ogórek kroję w plastry, cebulę w piórka, marchew obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.
Na każdy zraz układam pół plastra boczku, cebulę, ogórek. Zawijam. Obsmażam pojedynczo na rozgrzanym tłuszczu i przekładam do brytfanny lub garnka. Zalewam wodą (tyle, by przykryć mięso).
Na patelni (po mięsie) podsmażam marchewkę, przeciśnięty czosnek i cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaję warzywa do zrazów i mieszam. Dokładam kilka ziarenek ziela angielskiego i listki laurowe. Gotuję na bardzo małym ogniu, aż mięso zmięknie.
Na koniec doprawiam sos.
<strong>Aleksandra Skarzyńska z Lubawy</strong>Źródło: Kobieta i życie