Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy z serem bałkańskim i oliwkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Składniki
ok. 60 minut • Porcja 510 kcal • Koszt porcji ok. 4,60 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso umyj, osusz i pokrój na osiem plastrów jednakowej grubości. Rozbij je przez folię na jak najcieńsze płaty.
Por sparz wrzątkiem i pooddzielaj liście.
Mięso oprósz solą i pieprzem. Liście pora pokrój na taką długość, żeby wyłożyć nimi całą powierzchnię plastrów mięsa. Na nie wyłóż pokruszony ser bałkański, a na środku rozłóż po kilka oliwek. Zwiń ciasno mięso i zepnij wykałaczkami lub obwiąż nicią spożywczą.
Piecz roladki podlane wodą w 180°C, aż będą miękkie.
Pokrojone pomidory podduś na łyżce oliwy, dodaj pokrojone w plasterki oliwki i sos z pieczenia. Dołóż roladki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i duś na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec włóż do brytfanki listki bazylii i wlej kilka kropli octu balsamicznego.Źródło: Kobieta i życie