Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy z szynki

Zrazy z szynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 977

Dodano:

Odsłon: 2220

Zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem, cebulką, kiełbasą, pyszny obiad.

Składniki

  • Mięso z szynki 1/2 kg
  • Kiełbasa cienka 10 dag
  • Ogórki kiszone 4 szt
  • Cebula 1 szt
  • Musztarda, sól, pieprz, 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem.
    2. Posypać solą i pieprzem, posmarować musztardą.
    3. Na każdym plastrze położyć ogórek, kawałek cebuli i kawałek kiełbasy przekrojonej wzdłuż na 4 części.
    4. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczką.
    5. Obsmażyć na oleju na rumiano, podlać wodą i przełożyć do rondelka.
    6. Gotować na wolnym ogniu 30 minut, posolić, zagęścić sos łyżką mąki rozmieszanej w wodzie, zagotować.

    Podawać z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń