Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy zawijane z pieczarkami"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7772
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7772
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, potnij w poprzek włókien na cztery plasterki. Kawałki mięsa ułóż na desce i dobrze rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem.
Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż na nim grzyby z cebulą. Pod koniec przypraw solą oraz pieprzem.
Płaty wołowiny posmaruj z jednej strony musztardą. Na mięsie ułóż pieczarkowy farsz. Ciasno zwiń, formując roladki. Obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami, aby się nie rozpadły.
W rondlu o grubym dnie rozgrzej resztę oleju. Włóż zrazy, smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Mięso podlej bulionem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Zrazy duś pod przykryciem do miękkości około 45 minut. Pod koniec duszenia dolej śmietanę. Sos przypraw do smaku.Źródło: Tina