Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy zawijane z pieczarkami

Zrazy zawijane z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Zrazy zawijane z pieczarkami"

Składniki

  • 60 dag łopatki wołowej
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 szkl. bulionu
  • 1/3 szkl. śmietany 22 proc
  • 1/3 szkl. ostrej musztardy
  • 4 łyżki oleju do smażenia
  • sól i mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wołowinę opłucz, osusz, potnij w poprzek włókien na cztery plasterki. Kawałki mięsa ułóż na desce i dobrze rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem.

  2. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż na nim grzyby z cebulą. Pod koniec przypraw solą oraz pieprzem.

  3. Płaty wołowiny posmaruj z jednej strony musztardą. Na mięsie ułóż pieczarkowy farsz. Ciasno zwiń, formując roladki. Obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami, aby się nie rozpadły.

  4. W rondlu o grubym dnie rozgrzej resztę oleju. Włóż zrazy, smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Mięso podlej bulionem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.

  5. Zrazy duś pod przykryciem do miękkości około 45 minut. Pod koniec duszenia dolej śmietanę. Sos przypraw do smaku.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń