Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i latwe w przyrzadzeniu
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32509
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 426
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32509
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 426
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie kotlety. Prószymy przyprawą do karkówki z jednej strony. Marchewkę kroimy w słupki, ogórka na ćwiartki wzdłuż. Pora siekamy drobniutko. Na każdym kotlecie rozkładamy po 2 plastry szynki konserwowej, na nich marchewkę, ogórka, trochę pora i posypujemy je oregano. Na wierzchu rozkładamy plasterki sera. Podwijamy górę i dół mięsa i zwijamy w drugą stronę zgrabne ruloniki. Spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy olej.Mięso obtaczamy w mące, lekko osypujemy jej nadmiar. Smażymy mięso ze wszystkich stron. Podlewamy małą ilością gorącej wody, rozkruszamy mini kosteczki Knorra, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 40 minut. Co pewien czas uzupełniamy wodę, która wyparowała. Mięsko jest apetyczne. Podałam z ziemniakami i ogórkami po meksykańsku.