Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrolowana szynka

Zrolowana szynka

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1863

Dodano:

Odsłon: 11609

Kruche chude nafaszerowane mięsko dla Wszystkich Smakerowiczów.

Składniki

  • szynka surowa, 1.2 kg,
  • pieczarki, 4 duże,
  • cebula, 1 duża,
  • papryka żółta i czerwona, mała sztuka,
  • czosnek, 2 ząbki,
  • przyprawa do mięsa (jakie kto lubi), 2 łyżeczki
  • papryka słodka i ostra, po 1 łyżeczce
  • sól i pieprz, do smaku
  • olej, 150ml,
  • seler, 1/2
  • marchewka, 2 szt,
  • pietruszka, 2 szt,
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte i wysuszone mięso rozciąć prze całą jego długość ale nie do końca. Ma powstać jak najdłuższy plaster.

  2. Rozbić tłuczkiem aby uzyskać równą powierzchnię. Przyprawić i natrzeć szynkę na której następnie układamy pocięte pieczarki, cebulę, paprykę i czosnek.

  3. Zawijamy wszystko razem i związujemy nicią. Wstawiamy do naczynia żaroodpornego, polewamy olejem i pieczemy ok. 60 min w piekarniku o temp. 180stC. Obok mięsa można poukładać luźno pokrojony seler, marchewkę i pietruszkę. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń