Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Ala bigos z młodej kapusty

Zupa Ala bigos z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1539

Dodano:

Odsłon: 486

Bardzo prosty przepis na inną zupę.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • ½ kg ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 2 laseczki kiełbasy podwawelskiej
  • Koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Vegeta
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 kostka rosołowa
  • Liść laurowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę siekamy, zalewamy wodą w garnku.
    2. Przyprawiamy Vegetą i gotujemy.
    3. Wrzucamy kostkę rosołową i liść laurowy.

  2. 4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty.

  3. 5. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do kapusty.

  4. 6. Kiełbasę kroimy w plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do zupy.

  5. 7. Na koniec gotowania, dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 8. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą, hartujemy zupę i zaprawiamy.
    9. Chwilkę gotujemy.

  7. 10. Zupa gotowa.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 maja Jest konkret, jak łyżka stoi w zupie, to jest to, co lubię :D Mniami :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń