Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa bambusowa na ostro

Zupa bambusowa na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 559

Dodano:

Odsłon: 4994

Robiłam 1 raz zupkę. Bardzo smakowała mi i mojej rodzince. Uwielbiam różnorodność w kuchni i w smaku. Polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować wywar mięsny. To każdy wie. Woda + mięso. Kiedy wywar pogotuje się, wrzucamy marchew, seler i papryki pokrojone w słupki. Kroimy por w plastry i grzybki ( miękkie grzybki kroimy )też wrzucamy. Kiedy warzywa będą miękkie ,odsączony bambus i pokrojony w cienkie słupki wrzucamy do zupy. Ugotowane skrzydełko wyciągamy z zupy, wyciągamy kość i kroimy mięsko i wrzucamy także do zupki. Dajemy przyprawy i sos sojowy do smaku. ostrą papryczkę kroimy drobno. Wydrążamy pestki. Jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrego smaku. Nie musi dawać papryczki.

  2. Gotujemy makaron ryżowy al dente. Ja podałam świderki ale mogą być też nitki ryżowe. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 17 marca 2011 Azja na talerzu z grzybami, warzywami i mięsem z dodatkami na ostro. MNIAM MNIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 16 marca 2011 Lubimy na ostro,wiec nie będziemy żałować papryczki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń