Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Brokuły oczyść, wymocz, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż brokuły i ziemniaki.
Warzywa zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 minut bez przykrycia. Następnie warzywa zmiksuj wraz z wywarem. Dolej śmietanę, wymieszaj.
Zupę przypraw do smaku gałką, solą, pieprzem oraz cukrem. Parmezan zetrzyj na grube wióry. Orzeszki, ew. pestki słonecznika, zrumień. Zupę rozlej do miseczek. Udekoruj serem i orzeszkami.Źródło: Tina