Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 107

Dodano:

Odsłon: 331

Zima skłania nas do częstszego gotowania rozgrzewających i sycących zup. Jakoś nie przepadam za zupami krem, więc szukam rozwiązań w których zupy nie trzeba miksować. Przedstawiam przepyszną, prostą w przygotowaniu zupę brokułową w wersji do gryzienia i chrupania.

Składniki

  • - 1 brokuł lub paczka mrożonego brokułu 500 g, - 2 serki topione czyste, - małe opakowanie śmietany do zup 12-18%, - wywar wa
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Brokuła myjemy, kroimy w małe różyczki. Do garnka dajemy 1 łyżkę masła wsypujemy brokuła i moment podsmażamy. Zalewamy wywarem. Wrzucamy serki topione. Gotujemy całość do miękkości brokuła, w tym czasie serki powinny się całkiem rozpuścić. Dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze z 10 min. Na suchej patelni rumienimy parę łyżek płatków migdałowych na złoty kolor. Odkładamy. Bułkę kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię z łyżką masła i smażymy grzanki.

    Zupę podajemy posypaną płatkami migdałów i grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń