Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna,lekkostrawna zupa warzywna z brokułem ugotowana na filecie z kurczaka.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3312
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3312
Składniki
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w 5 centymetrowe kawałki, ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. W garnczku zagotowujemy osoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy kawałki fileta z kurczaka, gotujemy 5 minut, zbieramy szumowiny i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa.
W między czasie obieramy i myjemy marchewki, korzeń pietruszki i seler, ścieramy na dużych oczkach dodajemy do gotującej się zupy. Kawałek pora kroimy w plasterki i też dodajemy do garnczka razem z domową pastą rosołową. Z brokuła odrywamy 5 większych kawałków, myjemy i dodajemy do gotującej się zupy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości brokuła, zabielamy i kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco. Smacznego!!!