Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa brokułowa z paluszkami grissini"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 873
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 171
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9281
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 873
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 171
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9281
Składniki
Oczyszczoną marchewkę pokrój na kawałki. Brokuł umyj, podziel na różyczki, odetnij końcówki łodyg. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Szparagi osącz z zalewy.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wrzuć marchewkę, brokuł i cebulę, przesmaż. Warzywa zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu 30 minut.
Tymianek opłucz, otrzyj listki. Przebierz oraz umyj liście szpinaku. Dodaj do zupy. Gotuj razem jeszcze 10 minut. Zdejmij z ognia, połącz z kremówką.
Zmiksuj zupę na krem (część marchewki odłóż). Dodaj pokrojone szparagi i odłożoną marchew. Dopraw zupę solą, pieprzem i gałką. Podawaj z paluszkami grissini.
Czas ok. 50 min; porcja – 270 kcal, cena 4,40 zł
Na domowe grissini:
Zagnieć 25 dag mąki, 150 ml wody, łyżeczkę drożdży instant, pół łyżeczki soli, 3/4 łyżeczki cukru oraz 2 łyżki oliwy. Odstaw do wyrośnięcia. Po godzinie odrywaj kawałki ciasta i formuj z nich w rękach wałeczki o dł. 20 cm. Ułóż na blasze, odstaw na 20 minut. Piecz na złoty kolor (15-20 min) w temp. 200 st.Źródło: Świat kobiety