Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa budyniowa

Zupa budyniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 128 Ocena: 801

Dodano:

Odsłon: 260

Fajne sycące danie na bazie mleka. U mnie w domu często robię zwłaszcza latem na obiad.

Składniki

  • Mleko (1,5 litra)
  • Budyń waniliowy lub śmietankowy z cukrem (2 opakowania)
  • Czekolada do picia (2 łyżeczki)
  • Bakalie (orzechy, rodzynki, żurawina), Muesli domowe (Płatki kukurydziane, ryż ekspandowany, pestki dyni, słonecznika i.t.p.)
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Gotuje mleko i rozpuszczam w nim budynie
    2. W miseczkach (lub talerzach do zupy) na dno wsypuje czekoladę do picia i bakalie.
    3. Zalewam budyniem.
    4. Jak się zrobi „skórka” posypuję jeszcze bakaliami.

  2. 5. Czekam aż ostygnie. Można jeść z samymi płatkami kukurydzianymi lub muesli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 26 czerwca interesujacy przepis, na pewno jest pyszna.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń