Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 42
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 579
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 42
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 579
Składniki
Obraną cebulę kroimy w plastry i przesmażamy na złoto na silnie rozgrzanym maśle z olejem. Dodajemy wino i mieszamy, aż do odparowania na wolnym ogniu. Zalewamy wywarem i doprawiamy. Wrzucamy posiekany czosnek i przyprawy. Gotujemy przez godzinę na wolnym ogniu. Zupę przelewamy do kamionkowych naczyń. Na wierzchu kładziemy wcześniej przygotowane grzanki z plasterkami sera i zapiekamy w dobrze nagrzanym piekarniku, aż do stopienia sera. Smacznego!