Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Cebulkowa

Zupa Cebulkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 395

;)

Składniki

  • wywar z 2-3 kostek rosołowych, 1l
  • cebula, 4 duże
  • czosnek, 2 ząbki
  • ementaler pokrojony w plasterki, 80 g
  • białe wytrawne wino, 200 ml
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę kroimy w plastry i przesmażamy na złoto na silnie rozgrzanym maśle z olejem. Dodajemy wino i mieszamy, aż do odparowania na wolnym ogniu. Zalewamy wywarem i doprawiamy. Wrzucamy posiekany czosnek i przyprawy. Gotujemy przez godzinę na wolnym ogniu. Zupę przelewamy do kamionkowych naczyń. Na wierzchu kładziemy wcześniej przygotowane grzanki z plasterkami sera i zapiekamy w dobrze nagrzanym piekarniku, aż do stopienia sera. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń