Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa cebulowa z nutą curry

Zupa cebulowa z nutą curry

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3297

Dodano: 09.06.2011

Odsłon: 3808

smaczna i rozgrzewająca zupa

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i por (tylko biała część pora) kroimy jak najdrobniej i dusimy na patelni, podlewając dodajemy sól, pieprz, curry, cukier oraz czosnek, gdy cebula i por już całkiem zmięknie wlewamy bulion i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, gotujemy co chwilę mieszając.

  2. . W osobnym rondelku robimy złote skwarki z boczku i cebulki.

  3. Gdy ziemniaki są już miękkie, tak że się rozpadają dodajemy śmietanę z mąką na koniec dodajemy skwarki z boczku i cebulki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 06 lipca 2011 Robie zupe cebulowa na wiele sposobu,ale tego jeszcze nie znalam,wiec zrobie juz wkrotce wedlug Twojego przepisu!Dziekuje serdecznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anika80 10 czerwca 2011 Smakowicie wygląda, nigdy nie robiłam, bo nie wiem czy smakowało by moim domownikom, może się skuszę, łatwy i prosty przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń