Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowa z topionym serkiem

Zupa cebulowa z topionym serkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19055

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Zupa cebulowa z topionym serkiem"

Składniki

  • 1 litr bulionu drobiowego (najlepiej rosół z obiadu)
  • 3 duże cebule
  • 20 dag topione go serka
  • olej
  • łyżeczka curry
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • ostra papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule pokrój w piórka, podsmaż na oleju. Przełóż do garnka, zalej bulionem. Gotuj kilka minut.

  2. Dodaj serek topiony i masło, po łyżeczce tymianku i curry, przypraw ostrą papryką, solą i pieprzem. Gdy serek się stopi, zupę zmiksuj. Podaj np. z grzankami czosnkowymi i szczypiorkiem.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń