Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowo-serowa z białą kiełbasą

Zupa cebulowo-serowa z białą kiełbasą

Autor: anetalili

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 103

Dodano: 10.02.2013

Odsłon: 4066

Delikatna, rozgrzewająca zupa.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Wrzucamy na patelnię, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości pod przykryciem.

  2. Kiełbaski gotujemy w rosole i ugotowane wyjmujemy na talerz/deskę.

  3. Uduszoną cebulę wrzucamy do rosołu i dodajemy serek topiony. Po rozpuszczeniu serka uruchamiamy blender i miksujemy wszystko na gładką masę. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

  4. Ugotowana kiełbasę obieramy z osłonki i kroimy w plastry. Dodajemy do gotowej już zupy. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń