Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowo- ziemniaczana z pulpetami

Zupa cebulowo- ziemniaczana z pulpetami

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1013

Dodano:

Odsłon: 389

Zupa cebulowo- ziemniaczana z pulpetami

Składniki

  • 5 dużych cebul,
  • 2 łyżki masła,
  • 5 dużych ziemniaków,
  • 300 g mięsa mielonego,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziela angielskie,
  • 1 łyżka tymianku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kurkuma szczypta,
  • pieprz ziołowy do smaku,
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle w garnku. Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście i ziele i gotujemy ok 5 minut.

    Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

    Dodajemy do garnka.

    Ziemniaki kroimy w drobniutką kosteczkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy ok 20 minut, przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń